Králík pečený v nálevu

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

1. Králíka rozporcujeme, osolíme a dáme do nádoby, ve které se bude péct. 2. Připravíme si nálev smícháním všech ostatních ingrediencí a zalijeme jím králíka. 3. Nádobu s naloženým masem přikryjeme víkem a necháme asi 24 hodin uležet v chladu. 4. Na druhý den dáme celou nádobu s masem a nálevem do předehřáté trouby na 250°C. Pečeme asi půl hodiny naplno, pak stáhneme na 180°C, podle potřeby trochu podlijeme a zakryté pečeme další půlhodinu. Poté nádobu odkryjeme, znovu zkontrolujeme stav vody, popř. podlijeme a ještě necháme asi půl hodinky dopéct. Raději ale zkusíme, zda už jde maso pěkně od kosti. Podáváme většinou s bramborami.

Komentáře a dotazy…