Králík na hořčici ve slanině

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Králíka potřeme hořčicí, osolíme, lehce posypeme tymiánem, důkladně zabalíme do slaninových plátků a sepneme párátky. Na pekáčku hřbet zalijeme rozpuštěným máslem, posypeme nastrouhanou citronovou kůrou, podlijeme vínem a pečeme doměkka. Při pečení stále podléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, vybalíme ze slaniny, vykostíme a nakrájíme a uložíme v teple. Do smetany vmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do vypečené šťávy, provaříme a podle chuti dosolíme a opepříme. Na talíř narovnáme plátky slaniny, porce masa a přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře a dotazy…