Koprová omáčka se zakysané smetany

Autor receptu: david.kruml.1 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Na másle zesklovatíme cibuli nakrájenou na velmi jemno, přidáme mouku a krátce osmahneme. Asi po dvou minutách nalijeme smetany mléko, vývar a 20 minut povaříme. Podle chuti osolíme, přidáme trochu cukru a nasekaný kopr. Povaříme už jen minutu a odstavíme potom teprve dochutíme octem, jinak by se omáčka srazila. Natvrdo uvařená vejce nasekáme ne moc na jemno a zamícháme přímo do omáčky. Podáváme s vařeným hovězím masem a bramborem.

Komentáře a dotazy…