Klasický pepřový steak

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Omyté papriky zbavené semeníku nakrájíme na proužky, cukety pokrájíme na dlouhé hranolky, oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, petrželku nasekáme na jemno. Maso lehce naklepeme hřbetem ruky a v pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Na středně opečené steaky potřebujeme 4 minuty, propečené uprevujeme o něco déle. Nakládaný pepř necháme okapat a posypeme jím maso. Necháme společně prohřát, vyjmeme a zabalíme do alobalu. Do vypečeného tuku dolijeme zbytek oleje a orestujeme na něm cibuli. Přidáme pokrájenou zeleninu, osmahneme ji a podlijeme vývarem. Dusíme asi 3 minuty. Zeleninu ochutíme solí s pepřem a posypeme sekanou petrželkou. Zeleninu rozdělíme na talíře, maso vyjmeme z alobalu a přidáme ho k příloze, což mohou být např. americké brambory.

Komentáře a dotazy…