Karamelák

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, po částech vmícháme mouku s kakaem a pak olej. Těsto rozdělíme na 2 plechy s pečícím papírem a rozetřeme. Pečeme asi 10-15 minut na 180°C. Z karamelového pudinku, mléka a cukru uvaříme hustý krém, zakryjeme ho potravinovou fólií a necháme vychladnout. Pak ho vyšleháme a zlehka do něj vmícháme dotuha vyšlehanou smetanu. Stejně připravíme vanilkový krém. Korpusy pokapeme rumem, jeden u nich potřeme karamelovým krémem a částí krému vanilkového. Navrch přiložíme druhý plát a potřeme ho zbylým vanilkovým krémem. Poprášíme kakaem a moučník necháme v chladu odležet, pak nakrájíme na řezy.

Komentáře a dotazy…