Kakaoví ježci s kokosem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Těsto: 3 vejce,500g hl. moluky,1 prdopeč,150g moučk.cukru,150g Hery, 250ml mléka. Poleva : 250g 100% tuku, 4 lžíce kakaa, 1 lžíci cukru, rum Z bílků ušleháme tuhý sníh. Hladkou mouku promícháme s práškem do pečiva a s cukrem, přidáme žloutky a změklý tuk. Postupně přiléváme vlahé mléko a vypracujeme hladké těsto. Na závěr do něj zlehka vmícháme sníh. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme. V předehřáté troubě na 180° pečeme asi 20 minut. Vychladlý plát rozkrájíme na úhledné kostičky. Na mírném ohni rozpustíme tuk a vmícháme do něj kakao s cukrem. Dle libosti dochutíme rumem. Kostičky postupně napichujeme na špejle (nebo párátka) a obalujeme v čokoládové polevě a strouhaném kokosu. Necháme oschnout.

Komentáře a dotazy…