Kachna špikovaná třešňovicí na třešních

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Injekční stříkačkou píchneme do kachny na několika místech asi čtvrtinu třešňovice. Dovnitř kachny dáme celý citron, cibuli a celerové listy a uzavřeme delší jehlou nebo provázkem. Pečeme 30 minut v rozehřáté troubě. Vypečený tuk slijeme a nahradíme vínem. Pečeme tak dlouho, až je kachna hotová, pravidelně podléváme a propichujeme vidličkou, aby vytékal tuk. Asi 15 minut před dopečením kachnu pomažeme medem. Smícháme ocet s cukrem a na mírném plameni opékáme, až se cukr rozpustí a začne karamelizovat. Přidáme pomerančovou šťávu, zbytek třešňovice, pomerančovou kůru a třešně. Promícháme a povaříme asi 5 minut.

Komentáře a dotazy…