Jogurtový dort s ananasem

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

NA TĚSTO: 50g dietního margarínu na pečení Becel (u nás Flora), 100g cukru, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 100g mouky, lžičku prdopeč, 50g ovesných vloček, lžíci tmavého kakaa, 2 lžíce nízkotučného mléka margarín pokojové teploty utřeme do pěny s oběma cukry a žloutky. Mouku smísíme s prdopeč a kakaem, prosejeme, pak promícháme s ovesnými vločkami a střídavě s mlékem a dotuha ušlehanými bílky přidáme do utřené hmoty. Dno dortové formy prům. asi 26 cm vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a uhladíme. Po 10 minutách piškot opatrně uvolníme z formy a necháme na mřížce vychladnout, stáhneme papír. NA KRÉM: 10 plátků bílé želatiny, 1 ananasový kompot (820g), 500g nízkotučného jogurtu, 150g čerstvého sýra se sníženým obsahem tuku, 50g cukru, 75g smetany na šlehání, 1 vanilkový cukr, lžíci kokosu Želatinu na krém necháme 10 minut změknout ve studené vodě, ananas necháme okapat a polovinu rozmixujeme na pyré. Přidáme jogurt, čerstvý sýr, cukr a důkladně promícháme. Želatinu rozpustíme při mírné teplotě a za stálého míchání vfe 4 lžících ananasové šťávy a vmícháme do jogurtového krému. Necháme v chladničce, dokud nezačne tuhnout. Ze smetany a vanilkového cukru ušleháme tuhou šlehačku, kterou vmícháme a z hotového krému si odebereme asi 8 lžic a necháme si je stranou na potření. Zbytek ananasu (1 kroužek si necháme na ozdobu) rozkrájíme nadrobno a vmícháme do krému. Korpus vodorovně prořízneme. Dolní díl položíme na dezertní talíř a okolo postavíme dortový kruh. Korpus potřeme krémem a přiložíme horní část piškotu. Dort dáme nejméně na 3 hodiny do chladu. Pak sundáme okraj formy a celý dort potřeme zbytkem krému. Nakonec ozdobíme strouhaným kokosem a kousky ananasu.

Komentáře a dotazy…