Jehněčí kýta na rozmarýnu

Autor receptu: q (213 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • 1palička česnek
  • kýta, 800g jehněčí
  • 4PL olivový olej
  • mletý, špetka pepř
  • 4snítky rozmarýn
  • dle potřeby sůl

Maso odblaníme,omyjeme,osušíme,osolíme ze všech stran,protáhneme oloupanými stroužky česneku a snítkami rozmarýnu,opepříme a potřeme lžící oleje.Kýtu vložíme do pekáče a podlejeme zbylým olejem a pečeme ji v předehřáté troubě při teplotě 180°C asi 10 minut,teplotu zmírníme na 150°°C,podlejeme vodou,pekáč přikryjeme a zvolna dusíme asi 40 minut.

Komentáře a dotazy…