Jehněčí kotlety v jablečné omáčce

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Kotlety zbavte tuku, omyjte, osušte a na okrajích několikrát nařízněte.Smíchejte cibuli, olej, špetku soli a zázvor.Maso potřete cibulovou marinádou, položte do skleněné nebo kameninové nádoby, zakryjte a na 3 hodiny odložte do chladničky.V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla a kotlety osmažte (asi 4 minuty z každé strany) a odložte na nahřáté talíře.Připravte omáčku:jablka omyjte, zbavte jádřinců, rozkrojte na čtvrtiny, položte do pekáče, podlijte 1 dl vody a duste doměkka.Měkká jablka rozdrťte a do horkého pyré vmíchejte máslo, cukr, citrónovou šťávu a muškátový oříšek.Podávejte s opečeným bramborem.

Komentáře a dotazy…