Janssonovy brambory

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky. Cibuli usmažíme na polovině tuku. Vymastíme pekáč, na dno poklademe nakrájené brambory, na ně cibuli, trochu pepře, ančovičky a nahoru opět brambory. Zalijeme polovinou šlehačky a tuku. Nakonec posypeme trochou strouhanky. Před koncem pečení zalijeme druhou polovinou šlehačky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200ºC asi 45 minut. Ančovičky můžeme nahradit uzenáčem, kaviárem nebo filety z naložených slanečků.

Komentáře a dotazy…