Jahodový koláč

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ke žloutkům přidáme asi 4 lžíce horké vody a s cukrem tuto směs třeme elektrickým šlehačem asi 5 minut. Do utřené směsi vmícháme polohrubou muku a lehkým obracením zapracujeme do těsta sníh z ušlehaných bílků. Hmotu rozetřeme do vymaštěné a vysypané formy (prům. 30 cm) a pečeme v předehřáté troubě na 180°, asi 15 minut. Na hotový korpus narovnáme jahody, rozkrájené na půlky a zalijeme je dortovým želé, které připravíme dle návodu. Poznámka: Polovinu vody k přípavě želé můžeme nahradit jahodovým sirupem.

Komentáře a dotazy…