Jahodový džem míchaný

Autor receptu: Tea (251 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Jahody důkladně omyjeme a necháme okapat. Třešně a višně vypeckujeem a překrájíme. Rybíz vylisujeme a použijeme jenom šťávu. Velké jahody překrájíme. Vše dáme do širšího kastrolu, část jahod můžeme nechat až na pozdřejší dobu. Ovoce i se šťávou povaříme, až začne houstnout, pak vsypeme cukr a zbytek jahod, vaříme ještě asi 15 minut ahustý vařící džem nalijeme do skleniček. Uzavřeme víčky, otočíme dnem nahoru a necháme víčka vysterilovat. Pak uklidíme do chladné místnosti. I tento džem nemusíme tak dlouho vařit, použijeme-li Pektogel nebo jiný zavařovací přípravek.

Komentáře a dotazy…