Jahodové zapékánky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Oloupané pomeranče zbavit bílé slupky a nakrájet na tenké plátky. Středně velké jahody omýt a rovněž nakrájet na úhledné plátky. Všechno smíchané ovoce vložit do ohnivzdorných formiček (nejlépe skleněných) a pokapat rumem. Z bílků ušlehat sníh, pomalu nasypat vanilkový cukr a lehce vmíchat umleté mandle. Vzniklou hmotu rozložit na ovoce a krátce v předehřáté troubě dozlatova zapéct (v elektrické troubě na 250°C, v plynovém sporáku na stupni 5). Stejným způsobem je možné upéct zapékánky s různými druhy ovoce.

Komentáře a dotazy…