Jablečný štrúdl

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a jablka nakrájíme na malé kostičky nebo je nastrouháme. Těsto na pomoučněném vále rozválíme na tenký plát, na střed nasypeme pruh strouhanky. Na strouhanku naneseme nejprve nakrájená jablka,potom je posypeme rozinkami,ořechy a skořicovým cukrem. Štrúdl zabalíme,oba konce přeložíme dospod závinu,aby šťáva nemohla unikat. Před pečením ještě pomašlujeme povrch štrúdlu rozšlehaným vejcem a posypeme loupanými mandlemi. Pečeme v troubě předehřáté na 200°, cca 15-20 minut, až závin začne vonět a povrch bude zlatý. Nakonec jej můžeme posypat směsí vanilkového a moučkového cukru. Před krájením necháme závin vystydnout. Poznámka: Strouhanku do štrúdlu použijeme protože při pečení jablka pouštějí šťávu a přebytečná se vsákne do strouhanky. Jinak by se těsto přži pečení mohlo snadno rozmáčet.

Komentáře a dotazy…