Jablečná nebo hrušková roláda

Autor receptu: li33 (108 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Jablka (možno použít i hrušky) rozčtvrtíme, vykrojíme jadřinec a nastrouháme přímo na plech vyložený pečícím papírem, až nám zůstane v ruce jen slupka. Jablka ochutíme skořicovým cukrem a posypeme rozinkami namočenými v rumu. Zalejeme piškotovým těstem (ušleháme celá vejce s cukrem, nakonec přidáme prosátou mouku) a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 8 min až těsto na dotek nelepí. Upečené převrátíme na další plech, stáhneme pečící papír a horkou roládu zarolujeme jablky dovnitř. Můžeme pocukrovat přes háčkovanou dečku nebo okraj záclony.

Komentáře a dotazy…