Italský turecký med s pistáciemi

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

V hrnci smícháme cukr, glukózový sirup, med a za stálého míchání počkáme, dokud se cukr nerozpustí. Zvýšíme plamen a vaříme, až sirup bude mít 130 °C. Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání pomalu přiléváme půlku horkého sirupu. Přidáme vanilku a pomalu šleháme. Mezitím vrátíme sirup na plotnu a zahřejeme na 154 °C. Za stálého šlehání přiléváme druhou polovinu sirupu a šleháma, až směs zhoustne. Vmícháme pistácie. Formu vyložíme jedlým papírem, rozetřeme na něj připravenou směs, uhladíme povrch, přikryjeme dalším jedlým papírem a necháme vychladnout. Po ztuhnutí nakrájíme.

Komentáře a dotazy…