Italské voňavé kuře

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Kuře ze všech stran osmahneme na oleji, osolíme, podlijeme vodou nebo vývarem a dáme péci do vyhřáté trouby, nejdříve prsíčky dolů, Zvolíme tentokrát větší pekáček, než je na kuře potřeba, neboť asi po třiceti minutách pečení přidáme ke kuřeti oloupané, na stejně velké kousky pokrájené brambory a všechno hustě posypeme bud pokrájenými jehličkami rozmarýnu, nebo jemně rozdrceným sušeným. Jakmile jsou kuře i brambory téměř měkké, odklopíme víko a dopečeme nezakryté. Výsledkem našeho snažení bude báječně vonící maso a stejně tak křupavé brambůrky, které nasákly vypečenou šťávu.

Komentáře a dotazy…