Italská torta nera se švestkami

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

TĚSTO: Promixujeme v robotu 150 g másla ( vychlazeného a nakrájeného na kostičky ) a mouku na drobenku. Přidáme 1 vejce a asi 1/2 lžíce studené vody a znovu promixujeme. Těsto dáme na pomoučený vál, zformujeme kouli, pak placku, zabalíme a necháme na hodinu vychladit. Troubu předehřejeme na 190 °C. Těsto vyválíme asi a 3 mm a vyložíme jím vymazanou a vysypanou formu o průměru 28 cm. Dno propícháme vidličkou a dáme znovu chladit na 30 minut. Těsto přikryjeme pečícím papírem, zatížíme např. fazolemi a pečeme asi 20 minut. Odstraníme papír a pečeme dalších 10 minut. NÁPLŇ: Nad horkou vodní lázní za občasného míchání zahřejeme smetanu, čokoládu, máslo a cukr až se vše rozpustí a vznikne hladká směs. Našleháme žloutky, přidáme hrnek čokoládové směsi a prošleháme. Pak přidáme zbytek a zlehka promícháme. Troubu ztlumíme na 150 °C. Korpus posypeme švestkami a zalijeme čokoládovou směsí. Pečeme 35 - 40 minut, až se náplň zpevní.

Komentáře a dotazy…