Čokoládový hřbet s Amarettem

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, dobře rozmícháme a necháme vychladnout. Vejce se špetkou soli a oběma cukry našleháme do pěny, pak přišleháme čokoládovou směs. Do našlehané hmoty vmícháme jogurt a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme papírem na pečení. Polovinu těsta vlijeme do formy a uhladíme. Amaretto nalijeme do misky, namočíme v něm cukrářské piškoty a narovnáme je ve dvou řadách na těsto. Navrch opatrně nalijeme zbytek těsta. Hřbet pečeme při 180°C asi 35 - 40 minut.

Komentáře a dotazy…