Irské zelí s uzeným masem

Autor receptu: Polda (17 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky. Mrkev a brambory oloupeme, opereme a rozkrájíme na díly. Zelnou hlávku očistíme, odstraníme košťál a nakrájíme na širší proužky. Do většího hrnce vložíme nejprve kostky uzeného masa, přidáme rozkrájené brambory s mrkví a až naposled zelí. Vše zalijeme horkým masovým vývarem, podle chuti okořeníme a vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Potom přilijeme pivo a dusíme dále dalších 25 minut. Nakonec vyjmeme hřebíčky a bobkové listy. Podáváme bohatě posypané jemně sekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou a s krajíčky tmavého chleba.

Komentáře a dotazy…