Indická cizrna

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Přes noc necháme namočit cizrnu v dostatečném množství vody. V pánvi smažíme hořčičné semínko na jedné lžíci olivového oleje a počkáme, než začne vyskakovat, pak přidáme koření (kromě koriandru), aby se mohla dostatečně rozvinout vůně. Vhodíme cizrnu, chvíli smažíme a pak přidáme rajský protlak spolu se sekanými rajčaty (můžeme ještě trochu přikořenit,dle své chutě). Snížíme teplotu a necháme probublávat asi 20 minut. Na závěr přidáme koriandr, případně přidáme i kukuřici. Směs můžeme podávat s rýží nebo chlebovými plackami, zdobíme čerstvým koriandrem nebo jarní cibulkou. Pozor na kari! Pokud se nám bude zdát směs ostřejší, můžeme ji podávat s bílým jogurtem, který ostrost sníží.

Komentáře a dotazy…