Husa na medu

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Očištěnou husu osolíme a potřeme medem. Oloupanou cibuli nakrájenou nahrubo rozložíme na dno pekáče, přidáme rozinky, podlijeme několika lžícemi vody a vložíme husu. Pekáč zakryjeme poklicí a pečeme v předehřáté troubě na 180° zhruba 30 minut. Pak husu otočíme a dále pečeme pod pokličkou dalších asi 30 minut. Pak snížíme teplotu na 150° a dopékáme ještě 20 minut. Pokud je husa stále tuhá, trochu ji podlijeme a sále pečeme. Když je maso už měkké, husu odkryjeme, přelijeme výpekem a dopečeme do křupava.

Komentáře a dotazy…