Hubník od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Hubník dělám z čerstvých podušených hub. Zároveň si jich dám část zmrazit na Vánoce. Nejlepší je směs různých druhů. Pokrájíme rohlíky na plátky a polijeme mlékem, necháme nasáknout. Zatím nakrájíme cibulku, můžeme ji předem orestovat na troše sádla, kterým také vymažeme pekáček. Do rohlíků zamícháme tři vejce, povolené houby a cibuli s česnekem. Osolíme a okořeníme. Dávají se i zelené natě, majoránka, případně kousek slaniny. Směs hustou jako nádivka dáme do pekáčku a pečeme dozlatova. Hubník podáváme se salátem teplý i studený.

Komentáře a dotazy…