Hřebenatky v koprové omáčce

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Hřebenatky dáme do ploché mísy, v jiné smícháme limetovou kůru i šťávu, víno, cibulku, sůl, pepř a cukr, směsí mušle zalijeme. V pánvi rozehřejeme máslo, mušle vyndáme z marinády a dáme je na máslo, marinádu odložíme stranou a mušle opékáme po každé straně asi 2 minuty. Do pánve přilijeme marinádu a přimícháme kopr. Přivedeme k varu a zvolna vaříme těsně pod bodem varu asi 8 minut, až se tekutina z poloviny odpaří. Přendáme do mísy a ozdobíme koprem a limetkou.

Komentáře a dotazy…