Hradecký džuveč

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, nakrájíme i mrkev na kolečka, papriku na nudličky, fazolky překrájíme na špalíčky a květák rozebereme na drobné růžičky. V kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem, přidáme zeleninu, osolíme ji a krátce orestujeme. Mleté maso vložíme do misky, přidáme od semínek očištěnou nadrobno nasekanou chlli papričku, maso osolíme, opepříme a dobře promícháme. Skleněnou zapékací misku vytřeme olejem, na dno rovnoměrně rozložíme část orestovqané zeleniny a zakryjeme ji mletým masem. Na maso navršíme spařenou rýži a zbytek zeleniny. Na zeleninu poklademe plátky rajčat, vše zalijeme bílým vánem rozmíchaným s kečupem a kořením a pokapame olejem. Misku přikryjeme poklicí a dáme do trouby vyhřáté na 190°, pečeme 50-60 minut.

Komentáře a dotazy…