Hovězí pečeně na zelenině

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Maso osolíme, opepříme, prošpikujeme několika nudličkami mrkve, celeru a petržele, ovážeme provázkem, aby drželo pohromadě. V pekáči necháme rozpustit polovinu másla. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a krátce osmahneme. Přidáme zbytek mrkve, celeru i petržele a rychle opečeme. Na druhé polovině másla opečeme maso dozlatova po všech stranách. Opečené maso přendáme k zelenině, trochu podlijeme horkým vývarem, přidáme celý pepř, přikryjeme pokličkou a v troubě necháme dusit. Během pečení maso podléváme a přeléváme šťávou. Po 50 minutách pečení odstraníme poklici, maso podlijeme vínem a necháme dopéct doměkka. Hotové maso podáváme s opečenými bramborami a zeleninou.

Komentáře a dotazy…