Hovězí na víně jinak

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Smícháme víno, koření- nové a pepř v celku. Jalovec rozdrtíme v hmoždíři. Pomocí paličky na maso a do takto vytvořeného mořidla namočíme klínky slaniny, prošpikované maso (nejlépe přes noc). Druhý den maso vyndáme otřeme a prudce opečeme ze všech stran na oleji. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, podlijeme mořidlem a dusíme. V papiňáku asi 45. jinak za stálého podlévání, tak dlouho, dokud maso není téměř měkké. V tu chvíli maso vyjmeme, omáčku přecedíme, koření vyhodíme a do kastrolu vrátíme maso se šťávou, kterou zahustíme, ochutíme protlakem, podle potřeby přisolíme, nebo přisladíme a důkladně povaříme. Můžeme ještě přidat zavařeninu. Omáčka by měla být pikantní. Podáváme s knedlíkem, nebo rýží.

Komentáře a dotazy…