Hovězí hrudí nakládané

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Připravíme přísady k nakládání a svaříme vodu. Maso opereme, přesekneme žebra, potřeme přísadami a solí, napěchujeme do nádoby a zatížíme prkénkem a kamenem a necháme mořit 2 - 3 týdny. Uleželé maso vyjmeme, očistíme od zeleniny, zalijeme vařící vodou a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Je-li vývar příliš slaný, slijeme jej a na maso nalijeme čerstvou vodu. Je-li málo slaný přisolíme jej a maso uvaříme doměkka. Maso vyjmeme, nakrájíme a zalijeme polévkou. K masu podáváme brambory, hrachovou kaši a zeleninové saláty.

Komentáře a dotazy…