Hlíva jako špíz

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • koření na houby
  • 250 g hlívy ústřičné
  • 150 g tvrdého sýra
  • 100 g salámu
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce

Klobouky hlívy očistěte, povařte ve slané vodě, pokrájejte na větší kousky, okořeňte. Na jehlu střídavě navlékejte plátky hlívy, plátky sýra a kolečko salámu (lze doplnit pro rozmanitost např. žampiony i kuřecím masem). Plnou jehlu obalte v těstíčku z mléka, mouky a vajíčka a smažte na rozpáleném oleji do zlatova. Podávejte teplé se zeleninovou oblohou a bramborami.

Komentáře a dotazy…