Hejkalovo oko

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Žampiony očistíme a nakrájíme stejně jako šunku na nudličky. Cibuli nasekáme nadrobno, papriku nakrájíme na malé kostičky, vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky dáme do misky a žloutky necháme ve skořápce. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli, přisypeme houby a restujeme další 3 minuty. Potom přidáme šunku, papriku, bílky a za stálého míchání opékáme. Osolíme, opepříme a pak vmícháme nasekanou petrželku. Směs rozdělíme do zapékacích misek, lžící uděláme vprostřed důlek, vše posypeme sýrem. Misky vložíme na 10 minut do trouby předehřáté na 160°, do důlků dáme žloutky a oka zapékáme ještě 5 minut.

Komentáře a dotazy…