Guláš z václavek

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1/2 lžičky kmínu
  • 500 g kloboučků václavek
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 dl vývaru
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku

Čerstvé kloboučky mladých václavek spařte vařící vodou, nechte vylouhovat, slijte a nakrájejte. Na másle osmahněte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte houby, osolte, okmínujte, opaprikujte a duste 20 minut. Pak odstraňte pokličku a nechte odpařit šťávu. Houby poprašte moukou, přidejte kečup a po troškách vývar a za opatrného míchání krátce povařte. Příloha - brambory, chléb nebo pečivo.

Komentáře a dotazy…