Griotka - doma dělaná

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Připravíme si 5ti litrovou láhev od okurek (nebo i větší) dáme do ní omyté a vypeckované višně, prospeme je cukrem a zalijeme vodkou. Přes hrdlo láhve přetáhneme celofán a dobře zavážeme (utěsníme). Pak musíme nechat aspoň měsíc v chladu uležet (dokud se úplně nerozpustí cukr). Občas láhev protřeseme. Hotový likér pak scedíme a rozlijeme do menších lahví. Griotku pak můžeme pít jak studenou, tak horkou. Vylouhované višně použijeme do zmrzlinových či ovocných pohárů a nebo jimi můžeme ozdobit různé koktejly.

Komentáře a dotazy…