Grilovaná kachní prsa s fíkovou omáčkou.

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Kachní prsa odblaníme a očistíme. Kůži nakrojíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Kachní prsa položíme kůží na rozpálenou pánev a pečeme bez tuku, protože samotná nakrojená kůže vypustí dostatek tuku. Když je kůže opečena do zlatova, prsa otočíme a pečeme do růžova. Fíky naložíme přes noc do suchého červeného vína. V hrnci necháme zkaramelizovat med, zalijeme červeným vinným octem, necháme zredukovat do sucha, zalijeme čerstvou pomerančovou šťávou, přidáme naložené fíky s vínem, ještě přidáme telecí demi-glace a svaříme na potřebnou hustotu. Omáčku rozmixujeme, propasírujeme, osolíme a opepříme, zahustíme máslem. Podáváme s pečenými brambůrky. Na ozdobu použijeme naložený nebo čerstvý fík. Demi-glace omáčka (čti demiglas) je podle definice z wikipedie "silná hnědá omáčka". viz. další recept.

Komentáře a dotazy…