Francouzská cibulačka

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Cibuli nakrájíme nahrubo. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm orestujeme společně s bylinkami. Pak cibuli zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme pepř, bobkový list, sůl a zalijeme vínem. Promícháme a víno necháme vyvařit. Pak vsypeme krupici a opražíme ji. Zalijeme kvalitním kuřecím vývarem a necháme pomalu vařit asi 20 minut. Z bagety nakrájíme kolečka a dáme je opéct do trouby zahřáté na 150 °C. Ke konci pečení krutony posypeme nastrouhaným sýrem a necháme jej na krutonech rozpustit. Polévku nalijeme do šálků a podáváme s krutony.

Komentáře a dotazy…