Dýňové gnocchi s hříbkovou omáčkou

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených
  1. Dýni rozpůlíme, lžící vyjmeme semena s měkkým středem, dýni nakrájíme na menší kusy a rozložíme na plech.
  2. Upečeme ji doměkka a necháme ji trochu vychladnout. Pak ji rozmixujeme na kaši, přidáme vejce, sůl, pepř a tolik hladké mouky, aby vzniklo vláčné těsto, které se nelepí.
  3. Z těsta vytvoříme dlouhé válečky, které nakrájíme na stejně velké dílky a nakonec každý kousek zmáčkneme vidličkou.
  4. Gnocchi vhazujeme do vařící vody a vaříme jen krátce, než vyplavou. Pak je ihned vyndáme z hrnce. A servírujeme s hřibovou omáčkou.
  5. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, po chvíli přidáme nakrájené hřiby, osolíme, opepříme a chvíli restujeme doměkka. Pak omáčku zalijeme smetanou a necháme ji chvilku povaříme, až se smetana zredukuje na hustotu omáčky.

Komentáře a dotazy…