Dušený králík na pivu

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Rozporcovaného králíka osolíme a opepříme, opečeme v hrnci na oleji do zlatova, přidáme česnek, tymián a nakrájenou mrkev s řapíkatým celerem. Vše zalijeme pivem a kuřecím vývarem, přivedeme k varu a pomalu dusíme pod pokličkou do měkka asi 45 minut. Oloupané brambory, cibulky a žampiony nakrájíme na menší kousky. Přidáme do hrnce s králíkem 10-15 minut před koncem a dovaříme společně. Když je všechno měkké, obsah hrnce přendáme na talíř nebo mísu a doděláme omáčku do patřičné hustoty, musíme ale dát pozor, aby omáčka z piva nezhořkla. Zjemníme máslem a přidáme nasekaný estragon, dochutíme solí a pepřem.

Komentáře a dotazy…