Domácí zavařené vepřové od maminky

Autor receptu: aimynka (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Maso nakrájíme na kostky jako když děláme vrabce. Na bůčku nařežeme kůži, aby se nám hezky vypekla a celý bůček také rozkrájíme na kostky. Oloupaný česnek si prolisujeme a rozetřeme se solí. Důkladně prohněteme s masem a pokmínujeme. Přikryjeme alobalem a maso necháme cca hodinu odležet. Pak podlijeme vodou a dáme péct. Pečeme cca 40 minut a pak odkryjeme a pečeme než se maso a především bůček opeče. Po upečení můžeme z bůčku opečený špek odkrojit nebo tam nechat. Záleží na vás, my jej odkrajujeme a hned sníme . Maso naskládáme do flašek, jak je vidět zhruba na fotce (né úplně do plna). Do každé flašky dáme rovnoměrně bůčku. Rozdělíme i šťávu. Maso pak hodinu zavaříme v zavařovacím hrnci nebo v parní troubě. Maso se dá použít na studeno i na teplo. Můžeme podávat k obědu s uvařenýma bramborama, jako knedlo zelo vepřo, nebo přidat do rizota. Na studeno vyborné rozhňátané na chleba s jablečným křenem.

Komentáře a dotazy…