Domácí vaječňák

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • kandované ovoce na ozdobu
  • 200 g cukru moučka
  • 450 ml nízkotučného mléka
  • 500 ml rumu
  • 6 žloutků

Uvedené ingredience jsou na 1 l vaječňáku. Žloutky s cukrem třeme tak dlouho, až vznikne hladká vaječná pěna. Svaříme mléko a necháme ho dobře vychladit. Pak je pomalu vmícháme do vaječné pěny spolu s rumem a mixujeme asi 3 minuty. Koňak nalijeme do lahve, uzavřeme a necháme do druhého dne v chladničce. Podáváme vychlazený a můžeme ozdobit kandovaným ovocem nebo kousky čokolády.

Komentáře a dotazy…