Domácí sekaná

Autor receptu: Pavel Mašál (308 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
27× přidáno do oblíbených

1. Do pánve dejte nadrobno nakrájenou slaninu a nechte ji opražit, až pustí tuk. Pak přidejte cibuli a obojí smažte, aby cibule zesklovatěla. Dejte přitom pozor, aby cibule ani slanina neměly kůrku. 2. Do mísy dejte mleté maso a přidejte nejdřív rohlíky, které předtím namočte do vlahého mléka a pak vymačkejte. Maso začněte rukama míchat a přidávejte všechny ostatní ingredience a koření. 3. Když maso drží pohromadě, vyndejte ho z mísy a zpracovávejte vše na vále. Než ji dáte do pekáče, klidně s ní párkrát uhoďte o vál, abyste z těsta vyhnali vzduch. 4. Těsto vytvarujte do šišky a pěkně uhlaďte rukou namočenou ve studené vodě. Než dáte sekanou do trouby, potřete ji připravenou směsí na potírání (3 lžíce dijonské hořčice, 3 lžíce piva, 2 lžíce oleje, 2 lžičky sladké papriky). Sekanou potírejte během pečení několikrát a pečte ji odkrytou na 180 °C. TIP - Místo vody nebo vývaru použijte na podlévání pivo. Nejenže dodá šťávě dobrou chuť, ale udělá na sekané pevnou kůrku.

Komentáře a dotazy…