Domácí medovník 2

Autor receptu: T3r3z (25 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

1. Do misky ve vodní lázni vložte heru a nechte ji pomalu rozpustit. Potom do ní rozklepněte vejce a postupně přidejte med, cukr (dle chuti-300g bylo na nás moc, tak jsem snížila a i tak byl dost sladký), mouku a jedlou sodu. Předehřejte troubu na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. 2. Směs v misce míchejte vařečkou přibližně 10 minut nebo ručním šlehačem s hnětacími metlami. Těsto rozdělte na 6-8 stejně velkých dílů. 3. Na plech natáhněte pečící papír a obkreslete na něj talíř či dortovou formu. Do kruhu pak gumovou stěrkou rozetřete v co nejtenčí vrstvě těsto, ale musí přesahovat - zbytky na posypku. Placku pečte dozlatova (7-10 min). 4. Upečené placky okrájejte. Položte talíř a okrájejte. 5. Udělejte krém a posypku. Změklé máslo a mléko vyšlehejte pomocí elektrické metly dohladka; cca 10 minut. Nakonec připravte posypku z okrájených kousků těsta- nejlepší je rozmixovat v mixéru. 6. Sestava dortu: pomocí kulatého nože (pracuji se stěrkou) rozetřete krém na první plát. Přiklopte další placku, kterou opět namažte máslovým krémem a to opakujte se všemi plackami. Nakonec potřete celý dort včetně boků krémem a poprašte ho celý připravenou posypkou - máte hotovo :-) Obměna krému: uvařte si předem kondenzované mléko 1-2 hodiny a nechte vychladnout nejlépe přes noc. Mléko budete mít pěkně zkaramelizované. Neotevírat teplé, může vyprsknout .

Komentáře a dotazy…