Domácí kremrole

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
32× přidáno do oblíbených

Těsto tukové: 50g hladké mouky, 300g rostlinného tuku Těsto vodové: 150ml vody, 1/2 lžičky soli, 1 lžíceš octa, 250g hladké mouky, hladká mouka na vál, 2 vejce na potření, moučkový cukr na posypání Krém bílkový: 100g bílků (asi ze 3 vajec) 100g cukru krupice Z mouky a změklého tuku nakrájeného na drobné kostičky rychle vypracujeme hladké nelepivé těsto.Rozválíme ho na čtverec 15x15 cm a na 30 minut uložíme do chladničky ztuhnout. Na vodové těsto promícháme studenou vodu se solí a octem. Roztok postupně přiléváme do mouky a vypracujeme hladké těsto. To zabalíme do potravinářské fólie a na 15 minut uložíme do chladna odpočinout. Vodové těsto rozválíme na pomoučeném vále do tvaru kříže, na střed položíme tukové těsto a konce kříže přes ně přehneme.Rozválíme plát 30x60 cm. Třetinu plátu přehneme směrem ke středu a přikryjeme protilehlou třetinou. Pás o velikosti 30x20 cm přikryjeme folií a 20 minut necháme odpočinout. Poté ho znovu rozválíme na velikost 30x60cm. Postup opakujeme 2x.Při třetím rozvalování složíme těsto na 4x, protilehlé čtvrtiny přehneme směrem ke středu a přeložíme na polovinu. Plát uložíme na 1 hodinu do chladna. Ztuhlé těsto rozválíme na plát asi 3mm silný a rozdělíme ho rádýlkem na 20 proužků o šířce 3cm. Proužky natočíme na kovové trubičky a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Kremrole pečeme ve vyhřáté troubě při 200° asi 20 minut. Upečené je necháme mírně zchladnout na trubičce a pak je sejmeme. Bílky šleháme ve vodní lázni a polovinou cukru do zhoustnutí, pak je z lázně vyjmeme,přidáme zbylý cukr a vyšleháme tuhý krém. Vychladlé kremrole naplníme krémem a pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…