Domácí klobásy vinné

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • tenká, šlemovaná střeva
  • mletý pepř
  • 600 g telecího plecka nebo ořezu
  • 800 g vepřové plece
  • 1 dl smetany
  • 5 cl bílého vína

Čisté telecí a vepřové maso jemně umelte, nejlépe 2x. Přidejte pepř, sůl, strouhanou citrónovou kůru a za postupného přidávání smetany dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte víno a podle chuti dosolte. Promíchanou směs plňte do tenkých šlemovaných střev, konce zavažte nití. Klobásy na sádle opékejte po obou stranách, pak zvolna dopečte v troubě. Vhodnou příloha je strouhaný křen, hořčice a sterilovaná zelenina, také různě upravené brambory.

Komentáře a dotazy…