Domácí jaternicový prejt

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme masox, část kuliček pepře, druhou část umeleme, všechny kuličky nového koření, hrst soli a opláchnuté maso. Uvařit do měkka, nakrájet na kousky a umlít na masovém strojku, společně s cibulí. Vývar přecedíme a vložíme do něho plátky veky. Dobře promáčenou veku umeleme, přidáme k masu společně se zbylým kořením a česnekem. Dobře promícháme a ochutnáme, dochutíme, a pak umeleme játra. Vše smícháme dohromady a vložíme do pekáče vymazaného sádlem. Peče se až do zlaté kůrky. Zbytek zmrazíme v krabičkách.

Komentáře a dotazy…