Domácí hrachovka

Autor receptu: petra.konfrstova (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
36× přidáno do oblíbených

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli na kostky, přidáme mražený hrášek, prohřejeme, zasypeme moukou, osmažíme a zalijeme vroucí vodou, nebo vývarem. Osolíme a vaříme do měkka. Když je hrášek měkký rozmixujeme tyčovým mixérem, zjemníme smetanou, dochutíme solí, podle hustoty ještě zahustíme a převaříme. Podáváme s opečenou houskou.(já opékám nakrájený toustový chleba na sucho na pěčícím papíru v troubě na 150 stupňů, uzavřené v dóze to vydrží dlouho). Dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…