Domácí čerstvé rohlíky

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Budete potřebovat: 1kg hladké mouky, 1/2 litru vlažného mléka, 250ml vlažné vody, 100ml oleje, 2 lžíce sušeného droždí, 2 lžíce octa, 3 lžičky soli, 2 lžičky cukru, 1/2 lžičky mletého kmínu, mléko na navlhčení při balení rohlíků, sezam, mák, sůl nebo co chcete na posypání Všechny ingredience nechte stát při pokojové teplotě. V míse důkladně smíchejte mouku, droždí, sůl a cukr.Zvlášť smíchejte olej s vlažným mlékem a postupně přilévejte mouky s droždím. Smíchejte vlažnou vodu s octem a pokračujte v přilévání až vznikne měkké těsto. Přehoďte na vál a zpracujte, aspoň 10 minut, ať se do těsta dostane co nejvíc vzduchu. Hotové těsto je hladké, vláčné a nelepí se. Na teplém místě nechte hodinu kynout. Těsto vyválejte na pomoučeném vále na tenkou placku, vykrájejte trojúhelníky, které pomocí štětce navlhčete mlékem po celém povrchu, pak smotejte rohlík a posypte podle chuti. Pečte na 200°C na pečícím papíře nebo vymazaném plechu cca 20 minut.

Komentáře a dotazy…