Divočák s rýži Basmati

Autor receptu: Pavka (19 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

Do hrnce či pekáče si dáme olej, nakrájenou cibuli a kdo má rád může být i trocha špeku. Na prkénku si nasolíme, opepříme, trošku okmínujem kančí maso. Nakonec ho ještě posypeme kořením na divočinu. Vložíme jej do pekáčku a ještě přidáme jalovec, pár kuliček nového koření, bobkový list a zalijeme trocha vodou, přikryjem pokličkou a dáme do trouby dusit do změknutí. Samozřejmě hlídáme a pravidelně podlíváme vodou ať se maso nespálí... Jakmile je maso hotové, vyndáme jej a šťávu zahustíme moukou s vodou do které jsme si sypli trošku kari koření. Zahustíme a případně dochutíme, přidáme maso do omáčky a můžeme podávat. Kromě rýže basmati jako přílohy je také výborný brambor či knedlík a dušené či zadělávané zelí.

Komentáře a dotazy…