Divočák na divoko

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Nakrájíme mrkev, cibuli a celer na malé kostičky a osmažíme je na oleji. Vložíme maso do kastrolu s poklicí, přidáme osmaženou zeleninu, rozmarýn a zalijeme vše 500 ml vína.Necháme maso stát na chladném místě alespoň 12 hodin. Občas ho otočíme. Marinádu slijeme, ale uschováme ji, maso vykostíme, očistíme a svážeme motouzkem. Osmažíme ho na 2 lžících olivového oleje, až začne pouštět šťávu. Osmažíme cibuli, česnek, papriky a chilli papričku v trošce oleje. Přidáme maso a za stálého míchání ho osmažíme dohněda. Na maso nalijeme zbytek vína a necháme ho trochu zredukovat.Přidáme rajčata, sůl, pepř, přikryjeme a dusíme 2 hodiny na mírném plameni.Je-li nutné podléváme zbylou marinádou. Půl hodiny před koncem vaření vložíme odkryté do trouby, aby se povrch pěkně opekl.Podáváme s bramborem nebo chlebem.

Komentáře a dotazy…