Dioš pita (rumunský ořechový koláč)

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Žloutky a cukr (180 g) utřeme do pěny a přidáme nastrouhanou čokoládu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou lehce vmícháme do žloutků. Vymažeme si plech a těsto do něj vlijeme. Rozehřejeme si troubu na 175 ˚C a pečeme asi 30-35 minut. Upečený koláč necháme vychladnout a pak ho opatrně vyndáme z plechu. Umeleme si vlašské ořechy a přelijeme je horkým mlékem. Změklé máslo utřeme se zbytkem moučkového cukru do pěny. Přidáme ořechy, zamícháme a přidáme rum. Koláč rozkrojíme na dva stejné díly. Na jeden nalijeme připravenou směs a přikryjeme druhým. Posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na kostky. Před podáváním necháme den odležet.

Komentáře a dotazy…