Čokoládovo-mandlové makronky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Bílky vyšleháme s citronovu šťávou na tuhý sníh. Postupně do něj zašleháme cukr a šleháme, dokud se nerozpustí. Musí vzniknout tuhá a lesklá hmota, opatrně do ní přímícháme mandle a kakao. Naplníme do cukrářského sačku se širším nástavcem a stříkáme malé kopečky na plech, vyložený pečícím papírem. Troubu si předehřejeme na 140° a při pootevřených dvířkách sušíme asi 25 minut. Čokoládu nasekáme a rozpustíme v horké vodní lázni. Smetanu a máslo postupně zapracujeme do čokolády a necháme mírne vychladnout. Polovinu upečených a vychladlých makronek natřeme krémem a spojíme s druhou polovinou. TIP: makronky můžeme udělat i barevné s pomocí cukrárenského barviva.

Komentáře a dotazy…